Üdvözöljük a SYSAdmin fórumon!

155 kérdés

584 válasz

47 megjegyzés

3,048 felhasználó

Sidebar

Windows 10 aktiválás

0 szavazat
420 views
Jan 19 Windows 10 témakörben tothlaszlo75 (280 pont) által feltett kérdés
Sziasztok!

Adott több notebook ami gyári (HP, DELL) előtelepített Windows 10 Pro-val lett megvásárolva. Ezekre a gépekre fel telepítették később az Enterprise verziót mennyiségi licenc konstrukcióban. Most egy tulajdonos váltás miatt szükséges, hogy az eredeti Win 10 Pro kerüljön vissza a gépekre de sajnos nem aktiválódik. A hibaüzenet szerint az a probléma, hogy a gépre Enterprise verziót kellene telepíteni és ezért nem aktiválódik a Professional verzió.

Létezik ilyen, hogy a notebookot regisztrálja az MS valahol, hogy milyen Op rendszer van rajta? Mit lehet ilyenkor tenni? Sajnos az eredeti Pro kulcs nincs meg, a gépek alján csak a win 10 logo-s matrica van.

Van valami ötlet?

Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon a kérdés megválaszolásához.

5 válaszok

0 szavazat
 
Legjobb válasz
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, segítséget. A HP notebook esetében a HP oldaláról le kell tölteni egy Image letöltő/készítő alkalmazást ami a Serial alapján olyan telepítőt készít amit már be lehetett aktiválni.
Jan 23 tothlaszlo75 (280 pont) által megválaszolt
Jan 23 zsolt által kiválasztva
0 szavazat

Szia!

Ha valóban az eredetit HP system Recovery vel teszed vissza nem lehet gond. A kulcs a BIOS ban vagy az alaplapon "valamiben". HP PCs - Windows 10 Product Activation

Gondolom DELL valami hasonló.

Esetleg kérhetsz Recovery DVD USB key-t a HP-tól Dell től ha nincs meg.

Jan 19 csaba222 (60 pont) által megválaszolt
0 szavazat
Amúgy igen, az MS regisztrálja, hogy mit telepítettél, és többet nem kell beírnod a kulcsot. Gondolom, hogy megszűnt az Open szerződés, és így vissza kell tenni a profokat. Ha kell segítség írj kérlek egy mailt az admin@sysadminforum.hu címre és keresünk egy disztrit, aki tud intézkedni.
Jan 20 zsolt (7,190 pont) által megválaszolt
0 szavazat
Köszönöm a válaszokat!

Csaba22: Recovery-vel tettük fel újra a Professionalt de az sem oldotta meg a problémát.

Zsolt: Igen máshol is azt olvastam, hogy nem a gépben van a kulcs elrejtve hanem a MS generál egy azonosítót a gép paraméterei alapján és az szerint tartja nyilván a gépre való licenceket. Jól látod, az OPEN szerződés szűnt meg tulajdonos váltás miatt. A kért emailt elküldtem.
Jan 20 tothlaszlo75 (280 pont) által megválaszolt
0 szavazat

Igen, az MS egy digitális azonosítóként tartja nyilván az aktiválást, ezért van az, hogy újratelepítve a gépet azonos SKU-val automatikusan ismét aktiválásra kerül (persze, ha közben nem történt jelentős változás :).

https://support.microsoft.com/en-us/help/12440/windows-10-activation

Jan 20 Asteriksz (11,290 pont) által megválaszolt
...